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816 DECISIONS OF THE COMPTROLLER QENERAL

The views of the Office of the Quartermaster General, referred to
in your letter of December 31, 1941, with respect to the obligntions
of the contractor under the above-quoted section of the contract, aro
set forth in fourth indorsement of November 8, 1041, to the Office,
Chief of Finance, as follows: :

-7 - 1.-With: reference to the proposn! of Black & Veaich to subcontract for cer-
“tain inspéction and testing servives In connection with the architectural-engineer-
ing work at Camp Chaffve, Fort Smith, Arknnsas, the architect-engineer 1s re-
quired byArticle I1-A, section 1o, of contract No. W-7032 qm-12 to perform the
tollow!ing services:

e, Make such custotnary field and laboratory tests of concrete and concrete
agegregales and all other materials at the site or at any time or place asg the
contracting officer may require. He ghall Inspect and report to the contracting
officer in wrlting As to the conformity or nooconformity of the workmanshlp and
materials to specifications; and on the progress of the project.”

2, Under the foregolng contract provision, the architect-engineer 13 expected
to perform those tests nt the site which are customary and jo accordance with
general architectursl-engineering practice. The customary teata by the archi-
tect-engineer at the site ipclude the inspectlon and design of the concrete mix
and the nscertalning that pipe, lnumber, and other materials are of good quality,
sound and adnptable to the preposed use. Concrete mixed at a nearby central
plant and purchnsed by the Construction Coniractor already mixed Is uvsually
ingpected by the atchitect-engineer for proportlon, titme of mixing, ete. Port-
land cement ig generally shipped trom Government testing bins and 1n such enses
should not require additions]l Inspection by a testing laboratory. Innsmuch ag
the above-mentioned testing and lospectlon eervices are customarily provided by
the architect-engineer nt the site, no ltem of fee should be included tn any sub-
contract therefor. .

8. However, in additlon to the customary Inspectlion at the site of the work

_ by the architect-engineer, it Is usual to engage testing Inboratories to make the

specialized testa ng to the strength of samples of vitrified clay nnd concrete sewer

plpe as well as concrete cylinders which are made at the site of the archltect-
englneer. Bltuminong materla) and bltuminous aggregate for paving are usually
tested and Inspected by a testing laboratory from samplesa furnished by the nrchi-
tect-engineer or by maloteiniog a representative at the mixing plant. Creosoted
materinl ey be Inspected at the polnt of manufactitre by & representative of
the testing Inboratory or analyzed from snmples sent to 1he testing laboratory.

Pnint is usnally anatyzed by testing laboratories from ssmples sent by the

architect-engineer. .

4. Where, na Indicated above, the services of f testing laboratory are usually
necessary, this office 18 of the oplnlon that such services do not comprise those
cusiomary tests which are requived by the terms of the above-quoted contract
proviglon to be made by the architect-engineer at the site of the work, and that
In such Insiances the architect-engincer 13 properly entitled to compensation
under article 1II-D of the contract relnling to relmbitrsement,

By indorsement of November 14, 1941, the Chief of Finance con-
curred in the sbove indorsement of the Quartermaster General.

Considered in the light of that interpretation of the duties imposerl
on the prime contractor by the contract requirement that it *“Make
such customary field and Jaboratory tests * * *" it appears that
the expenditure here involved may have included payment for a por-
tion of the work which it was intended would be performed by the
contractor with its own forces. While it iz evident that the con-
tract contemplates that some part of the work may be subcontracted
and no specific limitation is placed thereon, except that it meet with
the approval of the contracting officer, in recognition of the fact that,
under this type of contract, the fixed fee is determined and established

-
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after ascertaining, during the initial negotintions, the class or classes
of the work to be performed by the contractor and that to be sub
contracted by it, and that, as stated in 20 Comp. Gen. 533, 5374 * »
the subcontracting of work, not contemplated to be ’so l;erformed

when the contract was made and th
. . X e contractor’s fee w i
lesult In an inerease in thB cost to tl]e GO‘- a8 ﬁxed, will

i in ernment by reason of an
:letlfnpated pyramiding of profits,” the prime contractor js not
orized to procure such services from other sources on other than

an actual expense basis, exclusive of an additiona

and profit, or, unless an equitable deduztion be maldze‘ianf:;;eo?mﬂc]oi?l(:.
of the fized fee. Since, in the present case, it reasonably may be
iissyme.d that the fixed price paid to the Mississippi Testing Labora-
;ones.mclud?d elements of overhead and profit, I find no legal basis
for reimbursing the contractor for the smount claimed in theg absence

of evidence sufficient to establish that the contractor’s fee of $75,000

wasg fixed with the understanding that such services would be per-

formeq under a subcontract or unless an appropriate adjustment be
made in the amount of the fixed fee—that is, by reducing said fee
by an amount at least equal to the amount of the subcontractor’s proﬁt‘
) Accordingly, the voucher, together with the accompanying papcrs'
is returned herewith, and you nre advised that, on the present l'l’.‘cm‘(l’
payment thercon is not authorized. ‘

———
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OFFICERS AND EMPLOYEES—APPOINTMENTS AN
: D COMPENSA ¢
AFFECTED BY OATH EXECUTION RBQUIREMENTS TION A8

Undirlthle ?rorlslun In parsgraph 11 of the Appropriation fer the Nationnl Youth
m:ﬂn;: s;:;:ltllt-:érl:c;ulgl}ur 1842, 1hat “no person shall be eoiployeill ¢ o«
99 =00 before enguging In sueh cmployment ¢ * =
ﬁ.:-i,l:.: etfoff.'ll:lllle\' eon;?t I]J){l;lc;;ehrlbod ;llleroln. un npm[nlmcn{ or employment :ll:lby-
. no right (o compensation will nee ’ '
onth is executed, and the onth when exe Dk tg tontyine
N X Xeculed, wlll relate huck ¢
of entrance on duty 50 ag to entitle the ofMcer or employee to cnu?nzvl:nia(:?;:

from that date. ;¢ G A reget
Comptroll ol Secn i )
( :‘2%' r;:mgr= General Warren to lh{ Feder_g!{ Security Admmislra(or,‘ February’

I have your letier of February 3, 1942, as follows:

Parngraph 11 of the
promas ag tollony! Natlonal Touth Administration Approprintion Act of 1042

“Pan. 11. No person shall be e
[ : * employed or relalned iy empl
ministratlve position, or In any supervisors position on f{n{;'ﬂ;:::jtm.!t" T:::l nndt;
of rityments or otberwise from the

under the approprintion In paregraph 1 or paeagraph 2 tm]oumh Admlnlstmtlnn,

lowing oath:

“*I, A B, do solemnly swenr (or afi: ‘
s m) that I wilt
?mﬂlﬁg;llo? of the Unlted States agatnst nll enemies, forzrgﬂrrfdnggmggttlecnﬁtlme
. F true falth and alteginnee to the game; that I take this obligation f'reet!ayt

B3 R
enguging In such employment or recelving such nssigtance subs%?llbggrfg 1:1?: f;{;l? \\
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without any mental reservation or purpose of evasion; and that I will well and
taltbfully discharge the dutles of the office {or employment) on which 1 am
about to enter {or which I now oceupy), 2o help me God.””

Although thls Agency I8 famlliar wilh the rule set forth In United Stetes v,

Flanders, 112 U, 8. 88 United Slater v. Eaton, 169 U, 8, 331; 4 Co i
8 Comp. Dec. 199; 4 Comp. Gen. 845 _and 30 Op, Atty. Gen, No. 79, §be National
Youlfhi Adiaimétration requests i declalon, of

e, a3 to the availabiiity of funds for the payment of

s-7- employees who have been properly appointed but who have not executed oaths

U7 "ot allegiance prior to the performance of services but bave,executed such oaths
prior to the time when checks are (o be drawo in thelr favor,

The National Youth Adminigirator adslses that this questlon hag not been
railsed at an earller date gince the General Accounting Office permitied the
practice of pre-auditing pay rolls Involving the execution of oaths subsequent
to the pertormance of services, and, as he states, questionable payments were
cleared in that manner. However, the Natlonal Youth Admlinistrator advises
that, since the General Aecounting Office has discontinued the practice of pre
auditlog such items, & decision on this question scems desirable.

Your deeision is therefore respectfully solicited.

Section 1756, Revised Statutes, the statute construed in the case of
United States v. Flanders, 112 U, 8. 88, referred to in your letter, re-
quired the taking of a specified oath by persons appointed to any office
of honor or profit upon the basis of two factors, namely, (1) “before
entering upon the duties of such office,” and (2) “before being entitled
to any part of the salary or other emoluments thereof.” In said deci-
sion the Supreme Court of the United States held as follows:

* * * The compensation iy given by the statute to the collector, when ap-
poloted, and is based wholly on the amount of moneys pnid over apd accounted
tor. It he ls appointed, and acts, and collects the moneys, nnd pays them over
and nfccounts for them, and the government accepts hia services and recelves the
moneys, his title to the compengation necessarlly accrues, nuless there s n
restriction growing out of the fnct that ancther stotute goyg that he must take
the oath “before Lelng entliled to any of the salury or other emoluments” of
the office. But, we are of opinion that the statute 18 satlsfied by holding that
hia title to recelve, or retaln, or hold, or appropriate, the commissions as com-
pensatlon, does not arlse until he tnkes and subscribes the oonth or aMrmation,
but that, when he does 8o, hls compensation i3 to be compuied on moneys col-
lected by him, trom the time when, under his appointment, he began to perform
services as collector, which the government accepted, provided he has pald over
and accounted for such moneys. ‘This was, in substance, the charge given, and
it wna correct, _ ’

Section 1756, Revised Statutes—the statute considered in the court
decision, supra—was repealed in tofo by scction 2 of the act of May 13,
1884, 23 Stat. 22, but said act required that thereafter the oath taken
in such cases should be “as prescribed in seetion seventeen hundred and
fifty-seven of the Revised Statutes.” Said section 1757, Revised Stat-
utes, requires the taking of the oath by persons in such cases only upon
the basis of one factor, namely, “before entering upon the duties of his

office.” :
Relative to the application of the provisions of section 1757, Revised
Statutes, it was stated in 4 Comp. Gen. 843, as follows:
It appears that Mr. Dubols was appolnted to the commlgsion on July 3, 1624,
but was not noti@ed of his appolntment until July 15, 1824, on which date ke took

the oath of office. Bectlon 17357, Revised Statutes, and the nct of May 13, 1884,
23 Btat. 21, require generally that an officer of the United States shall take the

[P
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oath of office before entering upon his d
utles. The:

;gi ct;ersd{]r:‘?;og"gnlr& United Btates v, Eaton, JﬁﬂseUPrg.v 183501?5 %:;eagcegﬂntt'le:lnd
o oae fo tv;e the declslon ¢ited and held that unless an appo[ntmenf
niont ek tl?e ogjoath of vffice aa a enndition precedent to make the appolnt-
eent o accept‘n the of :l:zr or einployee wounld be entitled to compensation from the
(he paymacpter com? e appoiniment, provided the oath bad been taken prior to
o ompiees of con l];vee‘:lnsmtion 3 that I8, the onth must be taken before the oflicer
}o cc];mpensatlon may relntt: g:gl?fg lt'hgl:ital%I ?:rot‘;:g ulgg"ilss beenr the appolatEot
D eptance of t

- bsence of any restriction In the appointment itgels. Seehglﬂggﬂ;umf

. There is for noting that paragraph 11 of the Nati dmi
istration Appropriation Act, 55 Sl;at'. 489, quote{ltlmil:laly:::]: 'itti?n;g;
only provides that “no person shall be émployed” before takin ; tl
oath Hut also, that-“no person * * * chalibe retained in em%lo .
Ee:lfe ,] aaI::d therafls for notl.ng, also, that the parenthetica] inserticfn
i the la guage of the oath itself permity the application of the oath
e ”dtljlltlaa of the office or employment * * * (opich I now
g:::g, T;: g;,zil;u}%rtlt]l?eofth .applic::blef t?l those already in the
. equirement of the oath here would. j
Egesitétfsﬁn;'z?" bﬁet:};:e dsaénle tai thathf"e}r]luired by the oath pre;c;lii)el:i]
, . atutes, which section relates to « -
ss.on elected or appointed.” _In other words, the rule ;(t)utzzegrptelfe
upreme Court of the United States in the Flanders case, supra
ppears properly for following in the application of the statuté tl(f; d’
in youf- letter, as both seem to conitemplate that the appointfn?ant zr
fl?mplf)) ment may become cffective before the oath is taken but that
ttahr:g}}:t to receive compensation does not spring into being until the
32 shall have b?en ex‘ecuted. Compare decision B-23157, dated -
r{uary 31, 1942, involving a substantinlly identical situation, '
1; 'nswerfmg your question specifically, you are advised that em-
P Jl;cs o the' National Youth Administration should where prac-
ticable be required to take the prescribed oath before being permitted

~+ toenter upon duty, and even where that is not practicable they may

lr::t bte l[:znd frnnj the appronriatinn here involved until they shall

rela:e Ea:{l: tlhtt:lsalld ontlh but, in such cases, the oath when tzken wil)
_ 0 the date they entered upon duty und 3

and will entitle them to pay from tha: date, 7 TREST roper authority

B Wy .
(3-23260)

COMMISSIONING OF ARMY INDUCTEE
. IN NAVAL RESERVE:
PRIOR TO RECEIPT OF TRAVEL ORDERS. AV EL

Ihe pl o IS"J" i" sectlon 4 r lhE Nn al lteECI ¥e Act of lﬂaﬁ‘ that o Gmcel of the
+ . . - HTT i
hn‘ al ll(‘st rve Shau be a membier of any ﬂ"l(‘l navial op m ary or sin zﬂtiﬂn






